субота, 3. фебруар 2018.

Buttermilk Panna Cotta

Poslastice iz čaše najviše volim, jedan od njih je i ova panna cotta.


Sastojci za panna cottu:
250 ml slatke pavlake,250 ml mlaćenice,50 g šećera,1 mahuna vanile,1 kašika likera od pomorandže ili ruma,7 g želatina
Sastojci za preliv od crvenih pomorandži: 250 ml soka od crvenih pomorandži,1 kašika šećera u prahu,1 kašika gustina,pola kašičice vanilinog šećera, nekoliko kapi pomorandžinog ekstrakta

Priprema: U šerpicu staviti slatku pavlaku ( kod nas je to neutralna pavlaka i zato je dodat šećer, ako je vaša pavlaka dovoljno slatka, onda nemate potrebe da dodajete šećer ) i dodat šećer i rasečenu mahunu vanile i pustiti da se samo zagreje i šećer otopi, nema potrebe da provri.Ostaviti tako da odstoji dvadesetak minuta.
Izvaditi mahunu vanile i tupom stranom noža skinuti semenke iz nje i dodati u zagrejanu pavlaku.

U manju zdelicu staviti želatin i dodati punu kašiku likera od pomorandže ili ruma, promešati i ostaviti da nabubri.
Dodati 3 pune kašike tople pavlake i razmutiti da se želatin otopi i dodati u zagrejanu pavlaku.
Sipati mlaćenicu u tankom mlazu u slatku pavlaku i stalno žicom mešajte.
Sipati u 4 ili 6 manjih čaša i staviti u frižider da se panna cotta stegne.

Posle nekoliko sati napraviti preliv od crvenih pomorandži, ako nemate crvene pomorandže, koristite one koje imate.

Iscediti sok iz pomorandži, dodati šećer u prahu i vanilin šećer i pustiti da provri.
Od isceđenog soka, odvojiti nekoliko kašika i izmešati sa gustinom i kad je sok provreo, sipati izmešan gustin i kuvati samo dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi.
Kašikom sipati preliv preko stegnute panna cotte i vratiti nazad u frižider da se potpuno stegne. ( najbolje preko noći )


Ukrasiti sa kriškicama pomorandže ili kako vi već volite i poslužiti dobro ohlađeno.


Нема коментара:

Постави коментар